Monday, June 17, 2024
HomePPL FlygningarStuds på ESGG

Studs på ESGG

-

Vinden hade ökat under dagen och nu började det blåsa rätt bra. Som tur är låg den rakt i banan så vi beslutade att ta en kort tur upp till Landvetter och göra en studs och gå.

Drog ut planet ur hangaren och noterade den nya propellern. Inte en skråma, inte ett jack…helt perfekt!

SE-GYX har ju bara varit tillbaka i service ett kort tag sedan den fått sin motor genomgången och fått ny propeller efter incidenten i Trollhättan.

Vi startade bana 19 och steg till 1500 fot som jag bibehöll när jag lämnade kontrollzonen via AGNESBERG där jag blev överlämnad till Landvetter tornet direkt.
Jag bytte till 118,6 och ropade upp.  Det var 2 plan på väg in mot bana 21 så jag fick gå mot väntläge VÄST ett kort tag innan jag kunde påbörja inflygningen mot bana 21.

Med Wideroe Dash-8 på final fick jag klart att påbörja inflygningen och när jag svängde bas låg Dash-8:an på kort final.

När jag låg på final bana 21 kommer Primera B737-800 fram till holding point bana 21 och ropar upp tornet att han är “fully ready”, men tornet låter honom vänta medans jag fortsätter min inflygning.  “Behind landing aircraft, line up runway 21″ fick Primera’n.

Jag sätter ner hjulen på banan, drar in klaffen igen och drar på. Roterar och stiger rakt fram en stund innan jag viker av mot höger för att lämna banan fri och för att komma till utpasseringspunkten RÅDA.

En kort flygning västerut och jag påbörjar inflygningen bana 19 på Säve igen.

 

[fusion_youtube id=”dTfeXXl_zCU” alignment=”” width=”” height=”” autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” css_id=””][/fusion_youtube]

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

SE-GYX hemma igen

 

En kort men nödvändig flygning. Nu har jag säkrat min passagerar behörighet ett tag framåt i tiden, tack vare dessa 2 landningarna.
Tänk vad mycket billigare och smidigare det hade varit om det var tillåtet med Studs och Gå på Säve för icke skolflyg.

 

 

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous article
Next article

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here