Monday, June 17, 2024
HomePPL FunderingarSE-LGI Grounded

SE-LGI Grounded

-

Oturen fortsätter för klubben.

SE-LGI landade i Halmstad och skulle taxa till lilla plattan. På väg dit passerar man “stora” plattan där för tillfället en Boeing 737 stod parkerad, redo för att taxa till banan för start.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

SE-LGI

 

Utredningen får utvisa vad som egentligen sades över radion, men klart är att 737’an fick klart att taxa innan cessnan var helt förbi.
Detta resulterade i att SE-LGI fick 737’ans motorblås på sig och närapå tippade över. Propellern slog i och måste bytas.

Eftersom det endast återstod några hundra timmar på motorn funderar man nu i klubben på att byta ut motorn i SE-LGI. Man passar alltså på att ta motorbytet nu, när maskinen ändå är grounded, i stället för att ta den ur trafik igen till vintern.

Skall bli spännande och se vad som händer.

 

Trist är att vi nu endast har en Cessna 172 i trafik. Den är ju såklart hårt bokad och luckorna är få.

Styrelsen letar för fullt efter en enklare C172 att hyra in till klubben över sommaren.
Hoppas dom lyckas…[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous article
Next article

6 COMMENTS

  1. Trist! Kanske läge att flyga in sig på PA-28:an för att få lite mer att välja på i bokningsschemat?

    • Ja, det hade jag planerat göra nästa år. Men nu blev det plötsligt väldigt aktuellt och intressant.
      Då har jag ju 3 flygplan till att boka mig på…

      Jag får kika på det 🙂

  2. Vill du nämna något specifikt med vilket flygplan det var? Titta gärna in på GSEspotter på YouTube, där det även finns länk till in egen hemsida

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here