Friday, April 19, 2024

Loggbok

-

På flygklubben använder vi oss utav MyWeblog för att boka våra flygplan och betala våra flygningar osv.
Det tycker jag fungerar kanon, väldigt smidigt.

Satt och läste en blogg om en kille som nu flyger Fokker 50 i AirBaltic och hur han satt och la in alla sina flygningar i loggboken som finns i MyWeblog.  Tänkte att det där lät ju som en bra idé.
Jag ser det som en bra backup om min loggbok skulle försvinna eller liknande, då finns alla flighter i loggboken online som man kan printa ut eller exportera till excel.

Öppnade ett personligt konto på MyWeblog och satte i gång att knappa in alla mina flighter. Efter ca 2 minuter var jag klar med allihop 🙂  Mina 3 flighter gick fort…

Nu slipper jag ialla fall sitta och knappa in en massa flighter i efterhand. Nu är jag med från start.
Det går att ta ut en massa kul statistik och göra snygga kartor med flighterna utritade osv, så efter sommaren ser det nog roligare ut.

Alltid något att syseelsätta sig med när man inte har någon flygning bokad…

Previous article
Next article

1 COMMENT

  1. Har funderat på att skaffa ett konto där jag också, Barkarby använder det för att boka sina kärror också,, så länge dom finns kvar (ESKB alltså)… Johannisberg använder sig av bokaplan som nog inte har ett motsvarande system =/… Och så kan man ju få en overlay på kartan vart man flygit,,, vore skojj 🙂 Ta gärna några screenshots och visa hur det ser ut 😀

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here