Saturday, July 20, 2024
HomePPL FlyglektionerIngen flyglektion

Ingen flyglektion

-

Idag skulle jag haft min första lektion i nya klubben, men redan innan jag åkte ut till klubben insåg jag att det inte skulle bli någon flygning. Vädret avslöjade Embedded CB runt fältet och molnbas på 1000. Kort sagt, inget väder för min flyglektion.

Just idag gjorde det inte så mycket för vi hade mycket annat att gå igenom. Till exempel hade mina papper från Trollhättans Flygklubb kommit och vi gick igenom dom och pratade om hur långt jag kommit.

Vi gick ut till hangaren och kikade på klubbens 6 plan. Alla har sin egen märkta plats i hangaren jag gick igenom var olja finns osv.

Sedan repeterade vi tillsyn innan flygning och jag gick igenom dagens maskin, SE-LGI. Kändes skönt att repetera lite, det var ju ett tag sedan. Blir bättre när flygningarna kommer i gång och det blir rutin.

Eftersom Säve är en kontrollerad flygplats krävs färdplan inför varje flygning, till skillnad från Trollhättan som är okontrollerad stor del av dygnet då ingen linjetrafik flyger. Därför loggade jag in på ARO Flygplanering och gjorde en färdplan för en skolflygning. Detta skall göras 30 minuter innan varje flyglektion och det verkar inte vara något krångligt.

Ingen flygning men ändock en skön känsla när jag åkte därifrån. Alltid härligt att vara på en flygplats, gå runt bland flygplanen i hangaren och jämför utrustningen i maskinerna. Ryanair landade precis när vi gick från hangaren til klubbstugan.

Previous article
Next article

3 COMMENTS

  1. Nu har jag bytt bild Sven. Denna är en kopia på den ursprungliga som jag hade “lånat” från klubbens hemsida…*skäms*

    Hoppas denna fungerar lika bra 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here