Saturday, July 20, 2024

Headset ?

-

Jag lutar mer och mer åt att köpa mig ett eget par headset.

Varför ?

Jo, jag lider sedan många år av tinnitus, dock en lindrig version tror jag. Men det gör i alla fall att jag är noga med vad jag lyssnar på. Dvs buller, höga ljud osv. När jag nu skall spendera ett 50:tal timmar i en ganska bullrig Cessna så tänker jag mer och mer på att skaffa ett par egna headset med aktiv brus reducering.

Det är ju nu jag kommer flyga som mest. Minst 45 timmar, men troligen mer. Då är det bättre jag köper headset direkt än att vänta till efter utbildningen och jag kanske bara kommer flyga 12 timmar per 24 månader…. vem vet ?

Det finns ju massor av olika att välja på. Den mest exklusiva är ju Lightspeed Zulu som får sjukt bra recensioner överallt. De verkar ju helt underbara. Men även sjukt dyra. ca 850 USD just nu.
Detta är ju pengar jag hellre lägger på flygningen känner jag idag.

Jag har letat efter alternativ och funderar på följande:

Men jag önskar det fanns någon som man kunde prova hos, så man slapp köpa på chans.
Jag har läst på alla forum jag kan tänka mig, och precis som allt annat så gillar olika piloter olika headset. Det går inte riktigt att urskilja vilka som är bättre än andra bara genom att gå på det. Det enda som sticker ut är Lightspeed Zulu. ALLA säger att dom är kanon.

Har du egna erfarenheter av något av dessa headset så skriv gärna något om det i kommentarerna.
Återkommer när jag beslutat mig och en rapport om vad det blev och hur de känns.

1 COMMENT

  1. Hejsan! Jag äger ett par Lightspeed 20XLC. De är ganska stora men jag är väldigt nöjd, de är sköna och bullerreduceringen är bra.

    Klart du kan få prova dem om du vill. Skicka ett mail isf, jag bor i Lysekil. Vi kanske kan ta en flygtur 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here