Saturday, July 20, 2024
HomePPL FlyglektionerFlyglektion: Trafikvarvet på engelska

Flyglektion: Trafikvarvet på engelska

-

Idag när vi hade briefat dagens övningar sa flygläraren: -“Jag tänkte det kanske är dags att köra radion på engelska nu..:”

Jaha, tänkte jag. Ok då. Det skall väl gå bra. Funderade lite medan vi gick ut till planet vad de olika sakerna heter på engelska. Vi hoppade in och startade upp och jag ropade upp på radion.

Ja, det kan ni ju förresten höra på videoklippet nedan.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][youtube]yGTUUy4gTr4

Landningarna var usla till att börja med. De 2 första skämdes jag ordentligt för när vi dunsade ner på banan.
Men sedan gick det bättre och den rätta känslan kom tillbaka. Vi provade på några bedömningslandningar också och där var det likadant. Inget vidare till att börja med men så småningom ordnade även detta till sig.

Bjöd på ett gott garv för alla på frekvensen när jag strax efter start begär ett högervarv för bedömningslandning. När jag skall kvittera börjar jag:

-“Cleared for right inner circle for power off, Scandina…….” där stoppade jag och insåg vad som hoppat ur munnen på mig. Snabbt korrigerade jag och fortsatte med “Sierra Golf India…”

Vet inte vad som flög i mig, men det måste vara alla timmarna vid flygsimulatorn hemma som spökade.
Tjejen i tornet frågade -“Vad var det du tänkte kalla dig.. ?”

Ja, kul att bjuda på lite glädje ibland…. *pinsamt*

——————————

Lärare: Emil
Landningar: 9
Flygtid: 1.2h
Flygtid totalt: 20,2h[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous article
Next article

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here