Sunday, April 14, 2024
HomePPL FlyglektionerFlyglektion: Stall

Flyglektion: Stall

-

Kom ut till klubben i god tid, ca 30 minuter före. Tog loggboken och kikade igenom flygningarna som varit innan om det fanns några anmärkningar. Kollade så det fanns tillräckligt med flygtid kvar innan service, tog fram räddningsvästar och headset.  Jag skickade in min färdplan på nätet och kollade vädret på datorn.
Gick ut till flygplanet i hangaren och gjorde tillsyn före flygning. Drog ut planet ur hangaren och stängde portarna till hangaren efter mig.

Gick tillbaka till klubbstugan och väntade på flygläraren, satte mig i “trädgården” som är en inhägnad del inom flygplatsområdet där man ser starter och landningar och alla som tankar och taxar till och från hangarerna, och väntade.

Tidigare på dagen blåste det 260 grader och 13 knop. På bana 19 blir det ganska ordentligt med sidvind. När jag kikar på vindkomposanten sticker det utanför pappret… inge bra.
Nu när jag sitter och väntar så har vinden mojnat och molnen spruckit upp till nästan CAVOK. Underbart.

Efter ett SMS och ett försök att nå flygläraren kommer ett SMS tillbaka…  Lite förseningar tidigare på dagen strulade till det och han glömde av mig.


Dags att dra tillbaka flygplanet in i hangaren igen

Så där satt jag med ett färdigt plan och underbart väder.  Ja, ja.. inget att göra bara att öppna hangaren igen och rulla in flygplanet.

Tur att jag har bokad tid redan i morgon. Hoppas på väder!

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here