Thursday, July 18, 2024
HomePPL FlyglektionerFlyglektion: Kortbana

Flyglektion: Kortbana

-

Idag var det en underbar dag att flyga på. Övervägande blå himmel och sol med endast en svag ostlig vind.

Idag skulle jag träna på start och landning på kort bana.  Jag använde mig av bana 04/22 som ger mig 900 meter. Nej, det är inte särskilt kort, men bra övningsbana för första lektionen.

Jag höll bromsarna medan jag varvade upp motorn till fullgas och släppte. Drog spaken åt mig lite grann för att få upp nosen tidigt och lättade. Steg åt nordost och plockade in mina 10 grader klaff och njöt av utsikten.

Det var 3 minusgrader ute och det låg ett tunt lager av snöflingor på marken på sina ställen. Syntes endast när vi virvlade upp dom. Det fanns även några isfläckar på taxibanorna på sina ställen.

Det var en otroligt kul övning att smyga ner planet över trädtopparna för att verkligen sätta mig på märket (banändan) och sedan få stopp på kortast möjliga bana. Vissa försök gick bättre än andra, men i det hela ok.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_youtube id=”https://youtu.be/STUlDYhqs4U” width=”1080″ height=”516″ autoplay=”no” api_params=”” class=””/]

 

——————————

Lärare: Emil
Landningar: 5
Flygtid: 1.0h
Flygtid totalt: 17.9h[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous article
Next article

1 COMMENT

  1. Oh, där var den sköna slingan igen ^^

    Jag tycker det var en snygg avbruten start :D, och j*vlar vilken kort rullsträcka det var för starten, vad hade du för fart när du roterade?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here